Intuïtie inspiratiesessie

Naast communicatieadvies en het schrijven van echte verhalen om te zorgen voor geweldige content, werk ik ook graag met groepen. Tijdens een intuïtie inspiratiesessie deel ik mijn persoonlijke verhaal. En ga ik in op de kracht van echte verhalen en hoe je je intuïtie (beter) kunt leren gebruiken. Omdat ik geloof in een balans tussen intuïtie en ratio helpt mijn zienswijze je de resultaten van je organisatie te verbeteren.

inspiratiesessie

Doelen behalen door de kracht van intuïtie te onderkennen

Je wilt graag dat je organisatie haar doelen behaalt. Dat begint bij een visie voor de lange termijn en de vertaling naar uitvoerbare plannen. Dan kun je niet alleen varen op de ratio. Gevoel en verstand mogen hierin met elkaar in balans zijn.

Intuïtie ontwikkelt als de ervaring toeneemt. Voor het behalen van je doelen is luisteren naar je intuïtie belangrijk, dat leer ik ook tijdens de opleiding intuïtieve ontwikkeling die ik sinds september 2022 volg. Dat geldt niet alleen voor je persoonlijke doelen, maar ook die van organisaties. Vaak zijn we geneigd ons gevoel uit te schakelen en ons alleen te richten op de korte termijn: de cijfers.

Als professionals in organisaties worden gevraagd hun toegevoegde waarde met cijfers te bewijzen (accountability), help ik je te kiezen voor je gevoel. Door je organisaties en jou en je collega’s te helpen je energie richting te geven wanneer je (meer) durft te varen op je gevoel kun je juist goede resultaten bereiken.

Ratio versus gevoel

Ratio is zeker belangrijk, toch vormt dit maar één kant van het verhaal. Ik geloof dat organisaties beter functioneren wanneer zij de kracht van intuïtie onderkennen en benutten. Spreadsheets zijn een hulpmiddel voor de korte termijn en leerden ons de afgelopen decennia dat hierop blind staren niet slim is. Steeds vaker durven managers en directeuren te besluiten op basis van hun onderbuikgevoel. Ik zie dan ook een toegenomen bewustzijn van ons onbewuste denken. Gevoel en verstand mogen een even groot aandeel hebben in onze beslissingen en keuzes.

Aftrap of energizer 

Herken je jezelf hierin? Of wil je hier meer over leren? Dan is mijn ‘Wakker worden met intuïtie’ inspiratiesessie zeker interessant voor jouw organisatie. Nodig mij uit aan het begin van bijvoorbeeld je hei- of teambuildingsdag. Bang dat de energie na de lunch omlaag gaat? Dan voorzie ik je team graag van de nodige inspiratie halverwege de dag. Een energizer geeft je weer een frisse blik. 

Eigen ervaringen

De bouwstenen van deze inspiratiesessie zijn voorbeelden van echte verhalen uit mijn eigen levens- en werkervaring. Daarnaast hoor ik graag over jullie voorbeelden. Bijvoorbeeld hoe je zelf je intuïtie benutte bij het oprichten van je organisatie. Of juist wat jullie leerden van je grootste f*ckup. Deze verwerk ik dan in mijn verhaal. Interactie aangaan met de deelnemers vind ik belangrijk. Ik ben benieuwd naar hun echte verhalen uit de dagelijkse praktijk. Of het nu je mensen zijn uit de techniek, de administratie of de commercie, iedereen volgt weleens zijn of haar eigen onderbuikgevoel. Hoe voelde dat en wat leverde het je op?

Meer informatie

Heb je behoefte aan inspiratie en wil je meer weten over de het benutten van intuïtie en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met mij op.