Wakker worden met intuïtie – inspiratiesessie

Naast hulp bij en advies over hoe je met echte verhalen voor geweldige content kunt zorgen, spreek ik ook graag voor groepen. Tijdens een inspiratiesessie deel ik mijn persoonlijke verhaal. En ga ik in op de kracht van echte verhalen en hoe je je intuïtie (beter) kunt leren gebruiken. Omdat ik geloof in een balans tussen intuïtie en ratio helpt mijn zienswijze je de resultaten van je organisatie te verbeteren.

inspiratiesessie

Doelen behalen door de kracht van intuïtie te onderkennen

Je wilt graag dat je organisatie haar doelen behaalt. Dat begint bij een visie voor de lange termijn en de vertaling naar uitvoerbare plannen. Dan kun je niet alleen varen op de ratio. Gevoel en verstand mogen hierin met elkaar in balans zijn.

Intuïtie ontwikkelt als de ervaring toeneemt. Voor het behalen van doelen is luisteren naar je intuïtie belangrijk. Dat geldt niet alleen voor je persoonlijke doelen, maar ook die van organisaties. Vaak zijn we geneigd ons gevoel uit te schakelen en ons alleen te richten op de korte termijn: wat zeggen de cijfers?

Professionals in organisaties worden steeds vaker gevraagd hun toegevoegde waarde met cijfers te bewijzen (accountability).

Hoofd&Letters beweegt tegen de stroom in, door te kiezen voor gevoel. Door organisaties en medewerkers te helpen hun energie richting te geven wanneer zij (meer) durven varen op hun gevoel kunnen zij goede resultaten bereiken.

Ratio versus gevoel

Ratio is zeker belangrijk, toch vormt dit slechts een kant van het verhaal. Ik geloof dat organisaties beter functioneren wanneer zij de kracht van intuïtie onderkennen en benutten. Spreadsheets zijn een hulpmiddel voor de korte termijn en leerden ons de afgelopen decennia dat hierop blind staren geen uitkomst biedt. Steeds vaker durven managers/directeuren beslissingen te nemen op basis van hun onderbuikgevoel. Ik zie dan ook een toegenomen bewustzijn van ons onbewuste denken. Gevoel en verstand mogen een even groot aandeel hebben in onze beslissingen en keuzes.

Aftrap of energizer 

Herken je jezelf hierin? Dan is mijn ‘Wakker worden met intuïtie’ inspiratiesessie zeker interessant voor jouw organisatie. Nodig mij uit aan het begin van bijvoorbeeld je hei- of teambuildingsdag. Bang dat de energie na de lunch omlaag gaat? Dan kun je mij ook uitnodigen om je van de nodige inspiratie te voorzien halverwege de dag. Een energizer geeft je weer een frisse blik voor de rest van de dag. 

Eigen ervaringen

De bouwstenen van deze inspiratiesessie zijn voorbeelden van echte verhalen uit mijn eigen levens- en werkervaring. Daarnaast hoor ik graag jullie eigen voorbeelden. Bijvoorbeeld hoe je zelf je intuïtie benutte bij het oprichten van je organisatie. Of juist wat jullie leerden van je grootste f*ckup. Deze verwerk ik dan in mijn verhaal. Interactie aan met je collega’s vind ik belangrijk. Ik ben benieuwd naar de echte verhalen uit hun dagelijkse praktijk. Of het nu je mensen uit de techniek, de administratie of de commercie zijn, iedereen volgt weleens zijn of haar eigen onderbuikgevoel. Hoe voelde dat en wat leverde het je op?

Meer informatie

Heb je behoefte aan inspiratie en wil je meer weten over de onderwerpen die aan de orde komen tijdens mijn inspiratiesessies en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met mij op.