SchrijfworkshopSchrijven jij en je collega’s veel? En vind je het lastig je boodschap in begrijpelijke en goed leesbare taal over te brengen? Denk dan eens aan een schrijfworkshop. Ik hou van echte verhalen! En die schrijf ik ook graag. Als je zelf ook schrijft voor je werk, dan schrijf je vaak anders dan je praat. Terwijl dat niet nodig is. Vaak gebruiken onervaren schrijvers onnodig ingewikkelde woorden. Misschien denk je dat formeel taalgebruik moet. Dat is nergens voor nodig. 

Begrijpelijk schrijven

Het gaat juist om taal die iedereen kan begrijpen, zeker in de zorgsector. Dit heet schrijven op B1-niveau. Jij weet misschien veel van techniek, of informatietechnologie in jouw vakgebied. Misschien hebben de medische termen in jouw werk geheimen voor jou. Maar anderen kunnen je waarschijnlijk niet zo makkelijk volgen. Na het lezen van jouw tekst hoeft de ander niet zo slim te zijn als jij, maar wel begrijpen wat je boodschap is. 

Ik weet veel over hoe je een goede tekst schrijft. Hoe je boodschap op een begrijpelijke manier aan een specifieke doelgroep overbrengt. 

Schrijven is iets anders dan vertellen. Je tekst wordt misschien wel doorgestuurd naar een collega of het wordt bewaard als standpunt van je organisatie. Dus je moet zorgen dat het klopt wat je schrijft. 

Jij kan het ook

Een verhaal, tekst of uitleg schrijven is leuk! Je collega, leidinggevende, patiënt of cliënt ziet jou als dé expert. Jij hebt iets te geven, en er is een publiek met behoefte aan jouw kennis en kunde. Adem in, en ook weer uit. Ik ga je helpen, want ook jij kan goed schrijven leren. 

Wat behandelen we tijdens de schrijfworkshop?

  • Schrijfdoelen 
  • Tekststructuren
  • Schrijftips voor, tijdens en na het schrijven
  • (Ouderwets) taalgebruik
  • Spelling en stijl
  • Hoe je een saaie tekst leuk(er) maakt
  • B1-taalgebruik
  • Schrijven vanuit het standpunt van de ontvanger

Incompany

Ik geef deze workshop uitsluitend voor organisaties, voor groepen van vier tot maximaal tien personen. De workshop duurt een halve dag. Ik maak graag gebruik van voorbeelden van teksten uit jouw organisatie, die we tijdens de workshop met elkaar herschrijven. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met me op.