Schrijfworkshop

Voor professionals in Zorg & ICT

Schrijven jij en je collega’s veel? En vind je het lastig je boodschap in begrijpelijke en goed leesbare taal over te brengen? Denk dan eens aan een schrijfworkshop. Als je schrijft voor je werk, dan schrijf je vaak anders dan je praat. Terwijl dat niet hoeft. Vaak gebruiken onervaren schrijvers onnodig ingewikkelde woorden. Misschien denk je dat formeel taalgebruik moet. Dat is nergens voor nodig. 

Begrijpelijk schrijven

Het gaat juist om taal die iedereen kan begrijpen, zeker in de zorgsector. Dit heet schrijven op B1-niveau. Jij weet misschien veel van zorg, techniek, of informatietechnologie in jouw vakgebied. Misschien hebben medische termen in jouw werk geen geheimen voor jou. Maar anderen kunnen je waarschijnlijk niet zo makkelijk volgen. Na het lezen van jouw tekst hoeft de ander niet zo slim te zijn als jij, het is wel handig als de lezer je boodschap begrijpt. 

Ik weet veel over hoe je een goede tekst schrijft. Hoe je een boodschap op een begrijpelijke manier aan een specifieke doelgroep overbrengt. Schrijfworkshop 

Jij kan het ook

Een verhaal, tekst of uitleg schrijven is leuk! Je collega, leidinggevende, patiënt of cliënt ziet jou als dé expert. Jij hebt iets te geven, en er is een publiek met behoefte aan jouw kennis en kunde. Adem in, en ook weer uit. Ik ga je helpen, want ook jij kan goed schrijven leren. 

We gaan samen aan de slag. Na afloop schrijf je betere teksten, zelfs als schrijven niet jouw ‘ding’ is. Je maakt per direct teksten die:
-> beter aansluiten bij je doelgroep
-> voor een zo groot mogelijk publiek begrijpelijk zijn.

Ook fris je je kennis over taal en spelling van de Nederlandse taal weer op.

Wat behandelen we tijdens de schrijfworkshop?

  • Schrijfdoelen 
  • Tekststructuren
  • Schrijftips voor, tijdens en na het schrijven
  • (Ouderwets) taalgebruik
  • Spelling en stijl
  • Hoe je een saaie tekst leuk(er) maakt
  • B1-taalgebruik en waarom ik dit zo belangrijk vind
  • Schrijven vanuit het standpunt van de ontvanger
  • Je werkt met je eigen tekst, die je op basis van de opgedane inzichten zelf herschrijft.

Waar?

Ik geef deze workshop uitsluitend voor organisaties, voor groepen van acht tot maximaal tien personen op een locatie in Nederland of België. De workshop duurt een halve dag. Ideaal als invulling tijdens een teamdag. We gebruiken voorbeelden van teksten van de deelnemers, die we tijdens de workshop met elkaar herschrijven. 

Deze workshop verzorgde ik eerder voor onder meer VZVZ, Stichting MedMij en BDO. 

Investering

De investering voor deze workshop bedraagt slechts 205 euro per persoon, exclusief BTW, voor minimaal acht personen.*

Wanneer?

Neem contact met me op om een datum af te stemmen. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Ook dan kun je contact met me opnemen.

*In het voorstel dat ik voor jouw organisatie maak, vind je de Algemene Voorwaarden en aanvullende voorwaarden.