Met mijn dochter in de Spaanse Zon

geplaatst in: Blogs, Verhalen | 0

Dit blog schrijf ik terwijl mijn dochter en ik genieten van de Spaanse zon. Heerlijk vakantie, maar ik had met mezelf een jaar lang bloggen afgesproken. Die van vorige week was al klaar. Dus die verscheen gewoon op mijn website*. Mijn blogs schrijf ik steeds vaker in het weekend of de avonduren. Door de vele leuke (schrijf)opdrachten waar ik mee bezig ben is het een uitdaging tijd te vinden voor mijn eigen schrijfsels. Rust en vakantie zijn ook belangrijk. En wat bof ik dat ik deze vakantie kan doorbrengen met mijn dochter. 

Aandacht verdelen in samengesteld gezin 

Mijn vriend en ik vormen een samengesteld gezin. Dat is meestal heel gezellig, soms ook hard werken om met alle persoontjes (pubers) die in ons huis wonen rekening te houden. Gelukkig kunnen onze kinderen het uitstekend met elkaar vinden en zien ze altijd uit naar de weekends die ze met elkaar kunnen doorbrengen. Toch zijn we dit jaar niet met elkaar op vakantie gegaan.Doordat wij samenwonen en beide co-ouder zijn voor onze kinderen, zijn er bijna altijd kinderen bij ons in huis. Een weekend per twee weken zijn wij met z’n tweetjes. Mijn dochter ziet mijn lief ook altijd als ze bij mij is. En al werk ik zoveel mogelijk vanuit huis, toch zijn er momenten dat zij mij moet delen. En zij, en ook ik, hebben ook behoefte aan quality time (net zoals mijn vriend met zijn kinderen).

Spaanse zon

Dus dit jaar koos ik dus voor een vakantie met mijn dochter. Mijn meisje van 10 is een gezellige reispartner. Het échte uitgaansleven ligt (gelukkig) nog in haar toekomst (en voor mij toch echt wel achter me). Wij houden allebei van lekker weer, ik van lezen en zij kan letterlijk de hele dag zwemmen. Dus de keuze voor de Spaanse zon was snel gemaakt.

Genieten met mijn dochter

En nu kijk ik naar haar zongebruinde lange benen. Zie hoe ze de hele dag aan het zwemmen is. Koppeltje duikt in het water, zelf leert de handstand onder water te doen, vriendinnen maakt en de hele dag lacht. Mijn dochter kletst de oren van mijn hoofd (van wie zou ze het hebben) en we lopen samen pink in pink (hand in hand is veels te warm) door de straten van het kleine vissersplaatsje waar we dit jaar zijn.

Barcelona

Morgen gaan we met de trein een dagje naar Barcelona. Voor haar de eerste keer. Kinderen maken nog zoveel nieuws mee. Zij zal haar ogen uitkijken in die prachtige stad vol mooie architectuur (maar vooral interesse tonen voor de plekken waar ze naar hartenlust kan shoppen!). En wij maken dan hopelijk veel nieuwe herinneringen die een leven lang mee zullen gaan.

Echt een aanrader: samen met je kind(eren) op vakantie

Natuurlijk heeft het opgroeien met gescheiden ouders nadelen voor haar. Dit soort momenten met mijn dochter een op een zijn me dan ook ontzettend dierbaar. Wat je gezinssituatie ook is, eigenlijk zou iedereen het eens moeten doen. Alleen met je kind(eren) op vakantie gaan. En ze dan echt zien. Mensen die jij mag helpen opgroeien, die hopelijk net zo leuk of nog veel leuker worden dan jij bent. Waar je trots op bent. Niet om de hoge cijfers die hij of zij haalt, dat interesseert mij in elk geval geen bal. Maar om de lol die je samen hebt; de leuke en minder leuke dingen die je deelt en waar je elkaar bij kunt helpen en altijd om de onvoorwaardelijke liefde die je voelt. 

Genoeg inspiratie

Dat was ‘m voor deze week. Ik doe genoeg inspiratie op voor nieuwe blogs, maar die kunnen nu nog even wachten. Mijn dochter roept me. We gaan weer even lekker samen zwemmen. Tot volgende week! 

*Mijn blog van vorige week ging over werkplekken