Sneakers vertellen over hun leven in de zakenwereld

geplaatst in: Blogs, Verhalen | 0

Lichaamstaal is belangrijk voor onze communicatie. Met je kleding communiceer je ook heel wat af. Niet in de laatste plaats met je schoenen. Wat vinden die schoenen daar zelf eigenlijk van? Een echt verhaal van de jongste telgen van de zakenwereld: een paar sneakers.

Voor vrije tijd en vakantie

“Pakweg 15 jaar geleden was onze plek duidelijk. Sneakers waren voor je vrije tijd. We kamen uit de kast of het schoenenrek in het weekend. Bijna altijd mochten wij mee op vakantie, die nette figuren niet. Daar baalden zij van, wij lachten ze uit. Wat moeten ze met jullie op een camping, of aan het strand? We waren meestal eerste keus voor in de auto of het vliegtuig. Maar eenmaal op de plaats van bestemming zagen we, bij mooi weer, vaak niet meer dan de binnenkant van een tent, caravan of hotelkamer. Dan vonden we chill, we maakten genoeg mee en we waren in elk geval altijd samen.

Geen plaats voor sneakers

Wel waren jaloers op de verhalen van die nette jongens en meiden. Zij kwamen in prachtige kantoren of op geweldige evenementen, ondenkbaar voor ons. De vrouwelijke eigenaren waren soms te zielig voor woorden. Met van die voeten die na een lange dag staan en lopen groter zijn dan zij zichzelf voorhield. Soms mochten wij dan mee in de auto. Dan zuchten ze: ‘hehe, lekker mijn sneakers aan op de terugreis’ Al lagen die knapperds dan op de achterbank uitgeput te treuren, zij verschenen in elk geval altijd gepoetst en glanzend ten tonele. Op plekken waar geen plaats was voor ons. Tegenwoordig is dat anders, wij mogen echt overal mee naartoe!

We mogen mee!

Al een paar jaar lijkt geen plek meer te gek voor ons. Sterker nog, wij sneakers proberen, in alle soorten, maten en prijsklassen onze eigenaren, ongeacht hun leeftijd, een jong en cool imago te geven. En hé, dat valt niet altijd mee hoor! Nu wij ook in congreszalen mogen komen, kijken we vaak met verwondering naar andere types.

Hippe schoenen

OMG! ‘hip’, vreselijk woord, maar lastig anders te omschrijven. Dit zijn de vaak prijzige dames en heren van bekende schoenmakers die hen met zorg en liefde ter wereld hielpen. Soms voelen we ons een beetje geïntimideerd, want als is de drager nog zo doorsnee, zij maken vaak een statement van jewelste.

Verwaarloosde schoenen

Pfff, we schudden ons hoofd vaak als we deze voorbij zien schuiven. Ze werken echt vet hard, maar verder krijgen ze geen aandacht joh. Wij zeggen weleens, hoe slimmer de drager, hoe lelijker de schoen. Zo sneu! Versleten zolen; leer dat schreeuwt om wat schoensmeer of die vetertjes die het nog net redden door dat extra knoopje. Als we omhoog kijken zien we niet perse onverzorgde mensen hoor. Toch lijken zij alles onder kniehoogte minder belangrijk te vinden. Ze leven in het koppie, teren op ratio en dat reikt niet tot de voetjes.

Moeilijke schoenen

Nee, niet die schoenen voor mensen met moeilijke voeten. Daar kunnen de dragers niets aan doen. We zijn blij met onze verre familie die deze mensen kunnen helpen. Met moeilijke schoenen bedoelen wij van die types die te klein of te smal worden gekocht of met een hak waarvan wij als plat volk meestal hoogtevrees krijgen. Ze zien er vaak mooi uit in de winkelruit of online, maar er zijn echt maar weinig mensen die recht kunnen doen aan hun looks.

Doorleefde types

Wij houden van doorleefde types. Die hebben vaak al heel wat meegemaakt. Dan vertellen ze ons de wildste verhalen over reizen, bijeenkomsten en nachtelijke bezoekjes aan de kroeg. Ze leven bij de dag, wetende dat hun eigenaren elk moment kunnen beslissen dat het genoeg is geweest. Ze zijn dankbaar weet je, voor elk moment dat de keuze nog op hen valt. Ook wij sneakers kennen verschillende van dit soort paartjes. En wij hebben echt een zwak voor ze, we hopen dat we zo oud mogen worden!

De sandaal

Oké, nog eentje dan, de sandaal, de Teva of Birkenstock. Lastig, lastig. Laten we het zo zeggen, gelukkig zien we in het zakelijk circuit weinig mannen met de sandaal. Op straat zien we ze nog weleens. Soms gedragen met sokken en al. Als we dit zien, echt lmao! Als dames hen dragen is het vaak beter, mits zonder sokken of (te erg) een panty! Wij zien ze het liefste met blote benen en in combinatie met nagellak op de teennagels en wat gezellige blingbling erop. Op een (strand)feestje of terrasje zijn ze voor ons reuze aantrekkelijk.

Sneakers, wat zijn we leuk! 

Wij zijn benieuwd wat de toekomst brengt. We zijn blij dat we uit die vrije tijd hoek zijn. Wij tellen mee en bepalen nu vaak wat wel en niet kan. Zonder arrogant te zijn hoor. We vinden niet snel iets echt te gek. Elk paar heeft toch z’n eigen story. We krijgen genoeg aandacht, weet je. Dus oud of nieuw, chique of sporty, shiny of afgetrapt wij zijn dol op jullie allemaal. Al zijn wij natuurlijk veruit de leuksten!”