Omdat echte verhalen voor geweldige content zorgen 

 

Content

Elke organisatie communiceert met de buitenwereld. Toch is goede content schrijven een vak apart. Echte verhalen zorgen voor geweldige content. 

Ik werk uitsluitend voor organisaties op het snijvlak zorg en ict. Vaak ontstaat content bij medewerkers die schrijven vanuit hun eigen vakgebied, regelmatig met een technische oriëntatie. Het is belangrijk te zorgen dat die content begrijpelijk is voor je doelgroep, die vanuit hun uitdagingen op zoek gaan naar een oplossing. Hoe komen je teksten over bij de mensen die het lezen, welk gevoel roept het op, en motiveert de inhoud hen daadwerkelijk contact met je op te nemen?

Communiceren met en voor jouw doelgroep(en) betekent je in hen verplaatsen,  begrijpen wat zij van je willen. Snappen waar hun pijn ligt en die vertalen naar jouw oplossingen. 

Goede content, geweldige verhalen

Door goede content, ben je beter vindbaarheid door zoekmachines (SEO). Door toepassing van de termen die je doelgroep gebruikt, zorg je voor een aantrekkelijke en laagdrempelige manier van contact maken over zelfs de meest ingewikkelde vormen van dienstverlening. En door echte verhalen te delen, zorg je voor herkenning bij je doelgroep. Zo maak je je klanten nieuwsgierig naar (de mensen) in je organisatie. Want vertrouwen bieden en een goed gevoel overbrengen is, naast het leveren van kwaliteit, vaak de basis waarop mensen samenwerken. 

Referentiecases, echte verhalen voor nieuwe klanten

Gebruik de verhalen van je (tevreden) klanten of gebruikers. Hoofd&Letters interviewt je klant op locatie en werkt dit uit tot een aantrekkelijke echt verhaal. Kijk bij portfolio voor een impressie van klanten waar Hoofd&Letters al verhalen voor schrijft. 

Onderzoeksjournalistiek

Daarnaast schrijf ik ook content als freelance onderzoeksjournalist. Diverse onderwerpen op het snijvlak zorg en ict interesseren mij. Voor het blog van GIDSOpenStandaarden breng ik deze wereld in kaart en ga ik letterlijk als gids op zoek naar echte verhalen. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden om met mij samen te werken aan jouw echte verhalen? Neem dan contact met mij op.