Zoeken naar ‘een nieuwe uitdaging’ helpt je echt niet

geplaatst in: Blogarchief | 0

Kijk je op LinkedIn wel eens naar ‘mensen die je misschien kent’? Ik zie momenteel vaak staan ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging’. Maar wat betekent het? Persoonlijk vind ik het nogal vaag. Want wat willen die mensen er nu eigenlijk mee zeggen? Weten ze niet wat ze willen, of hopen ze dat er iemand is die een leuke uitdaging voor ze heeft? Zo van, ga parachute springen, leer Italiaans of volg een cursus pottenbakken? Dat zijn vast niet de uitdagingen die ze bedoelen. Ze weten waarschijnlijk heel goed wat voor uitdaging ze zoeken. Dus waarom schrijven ze dat niet op? Waarom zijn mensen zo vaag, door te schrijven dat ze openstaan voor maakt niet uit welke uitdaging dan ook, terwijl ze heel goed weten wat ze willen?

Je netwerk weet alleen maar wat je wilt, kunt of zoekt als jij duidelijk bent in je communicatie! Als je hen vertelt waar je talenten liggen en van welke activiteiten jouw hart sneller gaat kloppen.

Dus ben je op zoek naar die nieuwe uitdaging, vertel dan wat die uitdaging voor jou in moet houden. Ga dus bij jezelf te rade waar jij gelukkig van wordt en welk gevoel je wilt krijgen van een nieuwe bezigheid. Zet dat om in woorden en plaats dat op je profiel. Dan is de kans groot dat wanneer iemand uit je netwerk leest dat je beschikbaar bent, en weet wat je zoekt, zij je daadwerkelijk gaan helpen en wijzen op mogelijkheden binnen hun netwerk.