Stage: kijken naar wat je hebt

geplaatst in: Alle blogs | 0

Vind jij jezelf een jobhopper? Heb je elk jaar een andere baan? Ik ga altijd voor trouw en loyaal, ook nu nog voor mijn opdrachtgevers. Maar ja, in vaste dienst is het een aantal keer voorgekomen dat ik het gevoel had dat ik was uitgeleerd. Dan ging ik op zoek naar ‘een nieuwe uitdaging’. Bij het afscheid vloeide eigenlijk altijd tranen. Want al had ik nog zo’n zin in mijn nieuwe baan, loskomen van het oude deed me toch wel veel. Inmiddels ben ik bijna zeven jaar zelfstandig ondernemer. Daarin heb ik de luxe om in de keuken van meerdere organisaties tegelijkertijd te mogen kijken. Daar leer ik nog steeds veel van. En het bracht me op een idee. Misschien zouden we allemaal regelmatig moeten wisselen van werkgever, maar dan tijdelijk als stage. 

De bril van de organisatie

Tijdens de eerste weken binnen een nieuwe organisatie leer je je nieuwe werkomgeving en bedrijfscultuur kennen. Voor je nieuwe werkgever/opdrachtgever is het ook een waardevolle tijd. Nieuwe medewerkers hebben aan het begin nog een frisse blik. Zolang je de ‘bril’ van de organisatie nog niet draagt, is het makkelijker knelpunten en parels te spotten. Net als tijdens een stage. Je bent bewust onbekwaam. Nog niet volledig op de hoogte welke klant je op maandagochtend beter niet kunt bellen met slecht nieuws. Op welke collega je een beroep kunt doen voor een briljant idee als je even vastloopt in je werkt. Kortom je kent de sterke en zwakke punten van de organisatie nog niet. Daardoor kun je nog onbevangen reageren. Die periode brengt mij vaak op goede ideeën, ook voor mijn vorige werkgever. 

Toetsen aan dat wat je kent

Want nieuwe dingen die ik leer toets ik vaak aan datgene wat ik ken: mijn laatste/andere werkomgeving(en). Soms krijg ik nieuwe inzichten over hoe ik of mijn vorige werkgever de dingen anders had kunnen aanpakken. Hoe is dat voor jou? Voor je nieuwe werkgever/opdrachtgever is je productiviteit bij aanvang waarschijnlijk nog niet optimaal: jullie relatie is pril. Maar je vorige bedrijf en je oude collega’s ken je natuurlijk nog van haver tot gort. 

Uit vrije wil vertrokken

Ooit sprak ik, een paar maanden na mijn vertrek, af met mijn vorige leidinggevende. Hij kwam even langs op mijn nieuwe werkplek. Enthousiast begon ik te vertellen over mijn nieuwe ideeën: voor zijn organisatie. Helaas leverde het mij, en hem, niet meer op dan een wat meewarige blik.  Want: ‘Je bent toch uit vrije wil vertrokken?!’ Het deed een beetje pijn, maar hij had wel gelijk! De loop van de rivier bij dat bedrijf zou ik nooit meer verleggen, het maakte niet meer uit hoeveel steentjes ik nog zou werpen.

Net terug van vakantie en nu?

Je meest recente vakantie heb je waarschijnlijk net achter de rug of zit er bijna op. En? Terug boordevol energie? Met het voornemen de dingen eens helemaal anders aan te gaan pakken? Na één dag vergeet je je goedbedoelde insteek meestal weer. Logisch ook. Je was vrij de afgelopen tijd. Maar ga je elders een tijdje op stage, dan kunnen je inzichten wel eens heel bruikbaar blijken in je werk en je contacten met klanten en collega’s. 

Stage: kijken naar wat je hebt

Misschien ben jij ook zelfstandig ondernemer. Dan zul je herkennen dat je daardoor, als het ware, bij niemand en bij al je opdrachtgevers tegelijkertijd hoort. Het geeft je de luxe je kennis en inzichten op meerdere plekken tegelijkertijd te benutten. 

Maar wellicht geef jij de voorkeur aan een baan in loondienst, en denk je na over switchen. Veranderen van werkomgeving is goed, maar je huidige rol kun je ook een nieuwe impuls geven. Je kunt natuurlijk een sabbatical inplannen. Maar je kunt ook eens een tijdje buiten de deur gaan kijken. Een maand of twee, drie, op stage te gaan in een andere organisatie. Waar je kunt leren en ook andere ervaringen opdoet en nieuwe mensen ontmoet. Een onbetaalbare periode. Met een écht frisse blik keer je terug naar je huidige collega’s en baan. Een stage laat je kijken naar wat je hebt en misschien zelfs herwaarderen.