Dutch Cloud is Managed Cloud Provider en DHPA lid en richt zich op organisaties met complexe infrastructuren.
Zij bieden cloudoplossingen, support en diverse diensten op het gebied van datacenters. Sinds 2014 heeft de organisatie de ISO27001:2013 certificatie en bieden zij datacenter-faciliteiten in Nederland, Engeland en Duitsland.

Klantvraag

Klanten van Hoofd&Letters hebben veelal geen eigen marketing- of communicatiemedewerker. Dit was ook het geval bij deze organisatie. Hiervoor was Hoofd&Letters in de periode februari 2014 tot en met maart 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van alle marketing&communicatie activiteiten. Hierna startte een fulltime marketingmanager bij Dutch Cloud. Vervolgens droeg Hoofd&Letters de werkzaamheden over. 

Tijdelijk aanvulling team

Door Hoofd&Letters tijdelijk aan een team toe te voegen ontstaat meer kennis binnen de organisatie op het gebied van marketing&communicatie. Het doel is dan ook vaak het overdragen van deze kennis, zodat een organisatie in de toekomst beter uitgerust is. Voorbeelden zijn een (andere) kijk op de marketingstrategie, de wijze waarop een organisatie content deelt met de doelgroep of de frequentie in het delen van content. Ook betekent dit niet alleen communiceren vanuit de dienst of de oplossing van de organisatie zelf. Juist het vraagstuk van een (potentiële) klant is voor Hoofd&letters altijd het uitgangspunt. 

Dutch Cloud – Hoofd&Letters

De activiteiten van Hoofd&Letters richtten zich op imago-verbetering en leadgeneratie. Hieronder vielen de volgende werkzaamheden: 

  • referentie cases (Boska, Fiber Nederland, Euretco, e-office, HelloFlex, Ontwikkelcentrum)
  • whitepapers
  • projectleider realisatie website en aansturing design bureau
  • (her)schrijven van websiteteksten
  • advies over marketingstrategie
  • schrijven persberichten